Krůtí řízky se sušenou šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 8 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 68.5 mg
- Draslík 324.7 mg
- Vláknina 103.8 mg
- Vitamín A 103.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve folií naklepeme krůtí plátky (1 kus o váze asi 100g), po naklepání a vybalení z fólie rozřežeme podélně napolovic, osolíme, opepříme.
-
2
Troubu nastavíme na teplotu 190°C. Pak připravíme pánev s těžkým dnem na které rozpálíme olej a na něm z obou stran opékáme krůtí maso.
-
3
Do misky na zapékání položíme opečené plátku krůtího masa, na každý dáme dva lístky čerstvé bazalky a složený plátek parmské (prosciutto) šunky, zasypeme strouhaným parmazanem.
-
4
Do pánve, ve které jsme opékali maso, přilejeme suché bílé víno a přivedeme k varu za stálého míchání a nalijeme na připravené krůtí maso. Po zakrytí alobalem pečeme 15 minut, pak alobal odstraníme a pečeme ještě 5 minut, do zezlátnutí sýra.