Krůtí vývar s tortillami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1998 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 731.7 mg
- Vláknina 11456.5 mg
- Vitamín A 11456.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čistý krůtí vývar nalijeme do hrnce, přidáme bylinkovou sůl, římský kmín, bobkový list, najemno nasekaný česnek, chilli papričky a šalotku. Vše přivedeme k varu.
-
2
Na sporáku vaříme asi 10 minut a poté přidáme na kostičky nakrájené uvařené krůtí maso.
-
3
Na pánvi rozpálíme olivový olej. Tortilly srolujeme jako palačinku a nožem nakrájíme na proužky, které dáme osmažit na pánev. Po opečení je vyjmeme.
-
4
Horký krůtí vývar servírujeme do připravených talířů, do každého talíře nasypeme opečené tortillové nudle a posypeme najemno nastrouhaným ementálem a pažitkou.