Texaské nachos

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Tortilla chips
  • 200 g Krůtí prsa
  • 120 g Gouda
  • 340 g Kukuřice zlatá v mírně slaném nálevu
  • 50 ml Salsa omáčka verde
  • 1 kávová lžička Směs koření na kuře
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 32.8 mg
  • Draslík 247.1 mg
  • Vláknina 3345.3 mg
  • Vitamín A 3345.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z krůtích prsíček omyjeme, po osušení pokrájíme na nudličky. Ochutíme směsí koření na drůbež.

  • 2

    Připravíme pánev a rozpálíme olej, na kterém připravené maso osmažíme. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Na plech dáme pečící papír a rozložíme tortilla chipsy. Troubu předehřejeme na 220 °C.

  • 4

    Kukuřici necháme v cedníku okapat. Omytou papriku očistíme,nakrájíme na malé kostičky. Spolu s okapanou kukuřicí smícháme, přidáme salsu, promícháme. Krátce prohřejeme, aby se suroviny spojily. Necháme vychladnout.

  • 5

    Osmažené maso a vychladlou směs rozdělíme na připravené tortilla chipsy. Na závěr posypeme sýrem.

  • 6

    Takto připravené chipsy vložíme do středu trouby a krátce zapečeme po dobu 5-10 minut. Podáváme teplé nebo vlažné.

Komentáře k receptu