Plněný krůtí plátek á la Toronto
Suroviny
- 0.5 kostka Masox
- 50 g Jogurt bílý
- 50 g Telecí maso přední
- 200 g Krůtí prsa
- 50 g Žampiony - sterilované
- 20 g Olej rostlinný
- 60 g Cibule
- 50 g Šunkový salám
- 20 g Kečup
- 120 g Mouka pšeničná hladká
- 300 ml Voda pitná
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kari koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 18 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 151.4 mg
- Draslík 314.6 mg
- Vláknina 1643.7 mg
- Vitamín A 1643.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z krůtích prsou nařízneme plát, který lze naplnit. Žampiony nakrájíme na plátky, šunkový salám na proužky, cibuli na plátky, pažitku nasekáme nadrobno a vejce rozšleháme. Telecí maso jemně umeleme. Ve 200 ml vody rozvaříme 1/2 kostky masoxu.
-
2
Do mletého telecího masa vmícháme jogurt, osolíme špetkou soli, opepříme špetkou pepře, přidáme kari koření a vejce. Poté přimícháme žampiony, salám, pažitku a směs natřeme na krůtí plátek. Opatrně zavineme, roládu zabalíme do alobalu, který jsme potřeli 1 lžičkou oleje, vložíme do pekáče na zbylý olej s cibulí a zhruba 1/2 hodiny pečeme v předehřáté troubě. Poté vyjmeme roládu z alobalu, vložíme zpět do pekáče, podlijeme 100 ml vody a pečeme. Poléváme výpekem a podle potřeby přilijeme vodu. Když maso zezlátne, vyjmeme je z pekáče a držíme na teple. Šťávu na sporáku zredukujeme, zaprášíme moukou, zarestujeme a rozředíme vývarem z masoxu. Přilijeme kečup a dobře rozšleháme, dochutíme špetkou soli.
-
3
Maso podáváme nakrájené na plátky, polité omáčkou a jako přílohu volíme dušenou rýži nebo vařené brambory.