Krůtí maso s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Krůtí maso
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Artyčoky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 968 kcal
  • Sacharidy 135 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1598 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 130 g
  • Cholesterol 118 mg
  • Draslík 4861.9 mg
  • Vláknina 131188 mg
  • Vitamín A 131188 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 141.9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na jemné proužky. Artyčoky rozčtvrtíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Mouku smícháme se solí a pepřem. Proužky řízku v ní obalíme.

  • 2

    Rozehřejeme velkou pánev a pak na ní ohřejeme olej s máslem. Na velkém plameni smažíme za stálého míchání kousky masa 3-5 minuty, až lehce zhnědnou. Hned vyndáme a dáme stranou.

  • 3

    Snížíme teplotu a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli do světle hněda. Přidáme artyčoky, přilijeme víno a fond. Uvedeme do varu a na středně velkém plameni necháme celkové množství vyvařit asi

  • 4

    5 minut na polovinu. Vmícháme smetanu, uvedeme do varu, ochutíme solí a pepřem. Nakrájené kousky masa necháme ohřát v omáčce. Hned servírujeme.

Komentáře k receptu