Krůtí maso s artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 968 kcal
- Sacharidy 135 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1598 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 130 g
- Cholesterol 118 mg
- Draslík 4861.9 mg
- Vláknina 131188 mg
- Vitamín A 131188 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 141.9 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na jemné proužky. Artyčoky rozčtvrtíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Mouku smícháme se solí a pepřem. Proužky řízku v ní obalíme.
-
2
Rozehřejeme velkou pánev a pak na ní ohřejeme olej s máslem. Na velkém plameni smažíme za stálého míchání kousky masa 3-5 minuty, až lehce zhnědnou. Hned vyndáme a dáme stranou.
-
3
Snížíme teplotu a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli do světle hněda. Přidáme artyčoky, přilijeme víno a fond. Uvedeme do varu a na středně velkém plameni necháme celkové množství vyvařit asi
-
4
5 minut na polovinu. Vmícháme smetanu, uvedeme do varu, ochutíme solí a pepřem. Nakrájené kousky masa necháme ohřát v omáčce. Hned servírujeme.