Jamajský kotlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1283 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 58 g
- Sodík 1072 mg
- Bílkoviny 100 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 343.5 mg
- Draslík 2208.7 mg
- Vláknina 15700 mg
- Vitamín A 15700 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.3 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí a krůtí stehna prudce opečeme ze všech stran dozlatova na oleji ve velkém kastrolu, který je možné dávat do trouby, a vyjmeme je.
-
2
Cibuli nakrájíme na kolečka, dýni na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.Z kastrolu slijeme nadbytečný tuk a na zbylém tuku opečeme na mírném ohni do zlatova cibuli, dýni a papriku. Dáme zpět maso, přidáme nakrájený čerstvý zázvor, rajčata, kuřecí vývar a čočku. Mírně osolíme a opepříme.
-
3
Kastrol přiklopíme pokličkou a dáme zhruba na hodinu do trouby předehřáté na 190 °C. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené, šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá.
-
4
Do kastrolu přidáme okapanou kukuřici a vrátíme ještě na 5 minut do trouby. Hotový pokrm dle chuti osolíme a podáváme s křupavým pečivem.