Jamajský kotlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Dýně
  • 400 g Rajčata
  • 60 g Čočka jedlá
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř cayenský
  • 350 g Kukuřice
  • 25 ml Olej slunečnicový
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 4 ks Krůtí stehna
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1283 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1072 mg
  • Bílkoviny 100 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 343.5 mg
  • Draslík 2208.7 mg
  • Vláknina 15700 mg
  • Vitamín A 15700 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.3 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí a krůtí stehna prudce opečeme ze všech stran dozlatova na oleji ve velkém kastrolu, který je možné dávat do trouby, a vyjmeme je.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na kolečka, dýni na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.Z kastrolu slijeme nadbytečný tuk a na zbylém tuku opečeme na mírném ohni do zlatova cibuli, dýni a papriku. Dáme zpět maso, přidáme nakrájený čerstvý zázvor, rajčata, kuřecí vývar a čočku. Mírně osolíme a opepříme.

  • 3

    Kastrol přiklopíme pokličkou a dáme zhruba na hodinu do trouby předehřáté na 190 °C. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené, šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá.

  • 4

    Do kastrolu přidáme okapanou kukuřici a vrátíme ještě na 5 minut do trouby. Hotový pokrm dle chuti osolíme a podáváme s křupavým pečivem.

Komentáře k receptu