Krůtí maso na víně se žampiony
Suroviny
- 600 g Krůtí maso
- 200 g Žampiony čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 14 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 618.2 mg
- Vláknina 1077.3 mg
- Vitamín A 1077.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce krůtího masa osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme po všech stranách na oleji. Podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podléváme vodou.
-
2
Očištěné, na plátky nakrájené žampiony spolu se lžičkou citronové šťávy a špetkou soli podusíme na másle.
-
3
Když je maso měkké, odstraníme pokličku, přidáme žampiony a krátce podusíme.