Dušená krůta na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 20 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 21.8 mg
- Draslík 547.3 mg
- Vláknina 9581.3 mg
- Vitamín A 9581.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné krůtí maso nakrájíme na porce, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso protkneme slaninou.
-
2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a oleji, přidáme porce masa a zprudka je osmažíme po všech stranách. Podlijeme vínem a přisypeme nasekanou petrželku. Za občasného podlévání vodou dusíme téměř doměkka.
-
3
Potom přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a vše dodusíme.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží a pokrm přeléváme šťávou.