Dušená krůta na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 600 g Krůta mražená
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Květák
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 21.8 mg
  • Draslík 547.3 mg
  • Vláknina 9581.3 mg
  • Vitamín A 9581.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné krůtí maso nakrájíme na porce, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso protkneme slaninou.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a oleji, přidáme porce masa a zprudka je osmažíme po všech stranách. Podlijeme vínem a přisypeme nasekanou petrželku. Za občasného podlévání vodou dusíme téměř doměkka.

  • 3

    Potom přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a vše dodusíme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží a pokrm přeléváme šťávou.

Komentáře k receptu