Špíz z krůtích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Játra krůtí
  • 100 g Anglická slanina
  • 8 ks Cibule
  • 8 ks Šalvěj čerstvá
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.43 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 306.6 mg
  • Draslík 597.1 mg
  • Vláknina 8767.3 mg
  • Vitamín A 8767.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra zbavíme všech blan a šlach, omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 3–4 cm velké kousky. Slaninu nakrájíme na stejně velké kousky.

  • 2

    Na čtyři špejle nebo jehly napíchneme střídavě játra, slaninu, cibulky, šalvějové lístky a na každou jehlu jeden bobkový list.

  • 3

    Větší pánev vytřeme česnekem, vlijeme olej a rozpálíme ho. Snížíme teplotu, vložíme špízy a opékáme je 6–7 minut. Během opékání špízy obracíme.

  • 4

    Hotové osolíme, opepříme a upravíme na mísu nebo čtyři talíře.

Komentáře k receptu