Švýcarské krůtí řízky
Suroviny
- 150 g Strouhanka
- 8 ks Krůtí prsa
- 1 ks Petržel - nať
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Sýr Ementál (Primátor)
- 2 plátek Šunka dušená
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 0.14 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 949 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 41 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 117 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 450.4 mg
- Draslík 1454.6 mg
- Vláknina 1986.5 mg
- Vitamín A 1986.5 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme se strouhaným muškátovým oříškem. Krůtí řízky osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s vodou a strouhance.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo. Řízky osmažíme z jedné strany asi 3 minuty, dozlatova.
-
3
Každý plátek šunky rozdělíme na 4 díly, plátky sýra rozpůlíme. Řízky obrátíme a obložíme šunkou a sýrem, zakryjeme pánev a smažíme, až se sýr začne rozpouštět.
-
4
Vyjmeme z pánve, upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.