Krůtí prsa v pomerančové omáčce s fazolkami
Suroviny
- 800 g Krůtí prsa
- 2000 g Fazolové lusky zelené
- 250 ml Vývar slepičí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Pomeranče
- 2 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 0.17 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Jíška instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 20 g
- Sodík 549 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 1720.3 mg
- Vláknina 29678.2 mg
- Vitamín A 29678.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá krůtí prsa osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přilijeme vývar, citronovou šťávu a dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
-
2
Fazolové lusky vyloupeme, fazole povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, opečeme na olivovém oleji do zlatova. Přidáme fazole, osolíme, opepříme a přimícháme nasekanou bazalku.
-
3
Krůtí prsa vyjmeme a necháme zabalená v alobalu 10 minut odpočinout. Do vypečené šťávy vmícháme jíšku, necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a osladíme.
-
4
Maso s omáčkou a zeleninou ozdobíme plátky pomeranče. Podáváme s bramborovou kaší.