Turecký mletý steak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 9 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 77.1 mg
- Draslík 763.4 mg
- Vláknina 7834.2 mg
- Vitamín A 7834.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky a jemně umeleme. Osolíme, okořeníme, promícháme a zformujeme do 2 steaků. Maso necháme v chladu 30 minut uležet.
-
2
Očištěné papriky nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky.
-
3
Steaky opečeme v horkém oleji po obou stranách, přendáme je na nahřáté talíře a obložíme kolečky papriky, plátky rajčat, zakapeme olejem, octem a ozdobíme snítkou rozmarýnu.
-
4
Podáváme s chlebem nebo s pečivem.