Turecký mletý steak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Krůtí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Saturejka
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1.13 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 77.1 mg
  • Draslík 763.4 mg
  • Vláknina 7834.2 mg
  • Vitamín A 7834.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky a jemně umeleme. Osolíme, okořeníme, promícháme a zformujeme do 2 steaků. Maso necháme v chladu 30 minut uležet.

  • 2

    Očištěné papriky nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky.

  • 3

    Steaky opečeme v horkém oleji po obou stranách, přendáme je na nahřáté talíře a obložíme kolečky papriky, plátky rajčat, zakapeme olejem, octem a ozdobíme snítkou rozmarýnu.

  • 4

    Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Komentáře k receptu