Kokosová polévka s kachnou
Suroviny
- 100 g Hlíva ústřičná
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 600 g Kachní prsa
- 400 ml Vývar drůbeží
- 500 ml Mléko kokosové
- 1 ks Zázvor celý
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka
- 2 ks Limetka kafrová
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 1 hrst Bazalka
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 41 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 1104.2 mg
- Vláknina 3100.5 mg
- Vitamín A 3100.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nasekáme najemno, očištěnou hlívu omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Fazolky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Zázvor nastrouháme, koriandrový kořen oloupeme a nakrájíme na plátky. Limety oloupeme a kůru nasekáme najemno. Dužinu nakrájíme na plátky.
-
3
Chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky.
-
4
Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm maso s cibulí a česnekem. Po cca 4min přidáme hlívu, fazolky, zázvor, koriandr, limety a chilli papričku. Zalijeme vývarem, kokosovým mlékem a asi 300ml vody.
-
5
Na mírném ohni vaříme cca 6min. Ochutíme kari pastou.
-
6
Polévku rozdělíme do misek, posypeme otrhanými lístky bazalky a ihned podáváme.