Pečená kachní prsa s jablky,javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 9 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 955.8 mg
- Vláknina 32039.8 mg
- Vitamín A 32039.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůži na prsou důkladně propíchneme vidličkou, přelijeme vroucí vodou a necháme oschnout. V pánvi, nejlépe silnostěnné a nepřilnavé pomalu opékáme prsa, nejdřív kůží dolů. Vyndáme a osolíme.
-
2
Jablka nakrájená na plátky rozložíme do zapékací nádoby, vytřené olejem. Posypeme tymiánem, přidáme svitek skořice a poklademe masem, kůží nahoru. Zakapeme sirupem a pečeme v předehřáté troubě
-
3
na 190°C 15 minut, maso musí být propečené ale né vysušené.
-
4
Hotové rozdělíme na talíře a přelijeme zálivkou smíchanou z
-
5
jablečné šťávy, octa, oleje, soli a pepře.
-
6
Ozdobíme bylinkami a podáváme s opékanými bramborami.