Kachní prsa s česnekem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Kachní prsa
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 100 ml Poctivý slepičí bujón
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 stroužek Česnek
  • 2.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 166.4 mg
  • Draslík 624.2 mg
  • Vláknina 1570 mg
  • Vitamín A 1570 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa s kůží omyjeme, osušíme a ostrým nožem nařízneme jenom kůži do tvaru křížků. Očištěné stroužky česneku utřeme se solí a utřeným česnekem prsíčka potřeme z každé stany. Očištěnou cibuli si pokrájíme nadrobno, bílé menší hřiby očistíme, omyjeme, rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V litinové pánvi rozehřejeme na správnou teplotu olej. Prsíčka nejdříve orestujeme 3-4 minuty kůží vespod. Pak je obrátíme a restujeme dalších 3-4 minuty. Orestovaná prsa odložíme do předehřáté mísy a uchováme je v teple.

  • 3

    Do pánve s omastkem přidáme cibuli s houbami, krátce (1-2 min), za stálého míchání je orestujeme, snížíme teplotu a pánev zakryjeme poklicí. Hříbky s cibulí dusíme přibližně 5 minut, pak přilijeme slepičí bujón a smetanu. Omáčku promícháme a 3-4 minuty pomalu vaříme.

  • 4

    Kachní prsa nakrájíme příčně na tenčí plátky. Ozdobně je poklademe na talíře, přelejeme je z poloviny smetanovou omáčkou s hříbky a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu