Kachní prsíčka na hřibech s bramborami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kachní prsa
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 400 g Brambory vařené
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 1161 mg
  • Vláknina 6300 mg
  • Vitamín A 6300 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do omytých a osušených kachních prsíček vetřeme sůl, pepř a provensálské koření. Necháme do druhého dne v chladu.

  • 2

    Očištěné, na plátky nakrájené hřiby a oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme na oleji a krátce podusíme. Přidáme na kostičky nakrájené uvařené brambory a vše promícháme. Směs přendáme do remosky.

  • 3

    Do stejné pánve přidáme sádlo a zprudka na něm osmahneme prsíčka, ze kterých jsme setřeli přebytečnou sůl.

  • 4

    Prsíčka urovnáme do remosky na houby s bramborami a vše doměkka upečeme.

Komentáře k receptu