Kachní špízy s citronovou trávou
Suroviny
- 5 g Sůl
- 700 g Kachní prsa
- 10 g Koření pěti vůní
- 20 g Citronová tráva
- 130 g Mouka cizrnová
- 3 g Zázvor
- 80 ml Med včelí
- 230 ml Omáčka sójová
- 230 ml Omáčka Hoisin
- 1 ks Cuketa
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- 1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- 5 cl Víno rýžové čínské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1646 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 136.5 mg
- Draslík 953.7 mg
- Vláknina 10734.8 mg
- Vitamín A 10734.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na 8 přibližně stejných pruhů o délce 10 cm, které napíchneme na špejli. Citronovou trávu omyjeme a omotáme okolo kousku masa, na koncích uchytíme za špejli. Maso osolíme, opepříme a ve woku opečeme 1 minutu z každé strany.
-
2
V míse připravíme marinádu z prolisovaného česneku, strouhaného zázvoru, omáčky hoisin a sójové omáčky, rýžového vína, medu a koření pěti vůní. Opečené špízy potřeme touto marinádou a v pekáčku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut, každé 2 minuty potíráme marinádou.
-
3
Zatím nakrájíme cuketu na plátky, obalíme v těstíčku z mouky, vaječného bílku, soli a osmažíme ve woku na arašídovém oleji. Necháme okapat na papírové utěrce.
-
4
Zbylý olej smícháme s marinádou a vaříme, dokud nevznikne zahuštěná omáčka, můžeme procedit přes cedník. Špízy vyndáme z trouby, rozložíme na talíře, obložíme opečenou cuketou a zalijeme omáčkou.