Kachní špízy s citronovou trávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 700 g Kachní prsa
  • 10 g Koření pěti vůní
  • 20 g Citronová tráva
  • 130 g Mouka cizrnová
  • 3 g Zázvor
  • 80 ml Med včelí
  • 230 ml Omáčka sójová
  • 230 ml Omáčka Hoisin
  • 1 ks Cuketa
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • 5 cl Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1646 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 136.5 mg
  • Draslík 953.7 mg
  • Vláknina 10734.8 mg
  • Vitamín A 10734.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na 8 přibližně stejných pruhů o délce 10 cm, které napíchneme na špejli. Citronovou trávu omyjeme a omotáme okolo kousku masa, na koncích uchytíme za špejli. Maso osolíme, opepříme a ve woku opečeme 1 minutu z každé strany.

  • 2

    V míse připravíme marinádu z prolisovaného česneku, strouhaného zázvoru, omáčky hoisin a sójové omáčky, rýžového vína, medu a koření pěti vůní. Opečené špízy potřeme touto marinádou a v pekáčku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut, každé 2 minuty potíráme marinádou.

  • 3

    Zatím nakrájíme cuketu na plátky, obalíme v těstíčku z mouky, vaječného bílku, soli a osmažíme ve woku na arašídovém oleji. Necháme okapat na papírové utěrce.

  • 4

    Zbylý olej smícháme s marinádou a vaříme, dokud nevznikne zahuštěná omáčka, můžeme procedit přes cedník. Špízy vyndáme z trouby, rozložíme na talíře, obložíme opečenou cuketou a zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu