Kachní nudličky s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jablka
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 2 g Kmín drcený
  • 300 g Kachní prsa
  • 100 ml Víno bílé
  • 30 ml Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 821 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 66.8 mg
  • Draslík 290 mg
  • Vláknina 2137.5 mg
  • Vitamín A 2137.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa nakrájíme na delší nudličky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a z dužiny pomocí malé lžičky vykrojíme kuličky, které ovineme proužky masa, zpevníme párátky. Smícháme sůl, pepř, drcený kmín a maso s jablky posypeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme maso s jablky, smažíme z obou stran do zlatova.

  • 2

    Nakonec pokrm zakápneme jablečným octem, podlijeme troškou vína, prohřejeme a odstavíme. Vyskládáme na servírovací talíř, pokapeme šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu