Kachní nudličky s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 821 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 66.8 mg
- Draslík 290 mg
- Vláknina 2137.5 mg
- Vitamín A 2137.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsa nakrájíme na delší nudličky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a z dužiny pomocí malé lžičky vykrojíme kuličky, které ovineme proužky masa, zpevníme párátky. Smícháme sůl, pepř, drcený kmín a maso s jablky posypeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme maso s jablky, smažíme z obou stran do zlatova.
-
2
Nakonec pokrm zakápneme jablečným octem, podlijeme troškou vína, prohřejeme a odstavíme. Vyskládáme na servírovací talíř, pokapeme šťávou a podáváme.