Kachní špízy s omáčkou yakitori

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 800 g Kachní prsa
  • 130 ml Omáčka sójová
  • 90 ml Vývar drůbeží
  • 60 ml Víno rýžové japonské - Mirin
  • 8 ks Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 637 mg
  • Vláknina 1872 mg
  • Vitamín A 1872 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na 12 dílů, stejně jako omyté cibulky. Obojí napícháme střídavě na namočené bambusové špejle.

  • 2

    Sójovou omáčku smícháme s mirinem, cukrem, vývarem a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut. Poté odstavíme a necháme vystydnout. V omáčce obalíme připravené špízy, ty poté ogrilujeme na rozpáleném grilu po dobu 10 minut.

Komentáře k receptu