Pečená dýně s kachním masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 29 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 833.2 mg
- Vláknina 1304.8 mg
- Vitamín A 1304.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni omyjeme, oloupeme a pokrájíme na přibližně centimetr silné plátky. Ty naskládáme na plech, vyložený papírem na pečení, potřeme je olejem, osolíme a opepříme. Sójovou omáčku smícháme s medem, kořením pěti vůní a směsí potřeme maso.
-
2
Plech s dýní dáme péct při 220°C na 15 minut. Maso osmažíme nejprve kůží dolů na rozpálené pánvi (smažíme 5 minut), poté otočíme a smažíme dalších 5 minut. Osmažené maso pokrájíme na plátky a rozdělíme na talíře, stejně jako pečenou dýni. Zbylý olej smícháme s octem, cukrem, osolíme a opepříme. Tímto dresinkem na talířích pokapeme pečenou dýni a maso.