Pečená dýně s kachním masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Dýně
  • 15 ml Omáčka sójová
  • 15 ml Med včelí
  • 30 ml Ocet vinný červený
  • 90 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Kachní prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 833.2 mg
  • Vláknina 1304.8 mg
  • Vitamín A 1304.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni omyjeme, oloupeme a pokrájíme na přibližně centimetr silné plátky. Ty naskládáme na plech, vyložený papírem na pečení, potřeme je olejem, osolíme a opepříme. Sójovou omáčku smícháme s medem, kořením pěti vůní a směsí potřeme maso.

  • 2

    Plech s dýní dáme péct při 220°C na 15 minut. Maso osmažíme nejprve kůží dolů na rozpálené pánvi (smažíme 5 minut), poté otočíme a smažíme dalších 5 minut. Osmažené maso pokrájíme na plátky a rozdělíme na talíře, stejně jako pečenou dýni. Zbylý olej smícháme s octem, cukrem, osolíme a opepříme. Tímto dresinkem na talířích pokapeme pečenou dýni a maso.

Komentáře k receptu