Kachní prsa v zázvorové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 18 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 626.5 mg
- Vláknina 1446.3 mg
- Vitamín A 1446.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme a osmažíme nasucho na pánvi dozlatova. Poté přeložíme do pekáče a držíme na teple.
-
2
V mezičase nakrájíme na nudličky oloupaný zázvor, naložený zázvor nakrájíme nadrobno. Pórek rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.
-
3
Z pánve, kde jsme smažili maso, odebereme většinu tuku. Ke zbylému tuku přilijeme ocet, přivedeme do varu a přimícháme zázvor, sirup, víno a vývar. Vaříme zhruba 10 minut.
-
4
Na másle zpěníme pórek, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty. Do zázvorové omáčky vložíme kachní prsa a prohřejeme.
-
5
Kachnu podáváme s omáčkou a osmaženým pórkem.