Kachní prsa v zázvorové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 120 g Pórek
  • 30 g Zázvor celý
  • 800 g Kachní prsa
  • 30 g Zázvor nakládaný
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 300 ml Zázvorové víno
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Sirup zázvorový
  • 3 polévková lžíce Ocet malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 626.5 mg
  • Vláknina 1446.3 mg
  • Vitamín A 1446.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme a osmažíme nasucho na pánvi dozlatova. Poté přeložíme do pekáče a držíme na teple.

  • 2

    V mezičase nakrájíme na nudličky oloupaný zázvor, naložený zázvor nakrájíme nadrobno. Pórek rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Z pánve, kde jsme smažili maso, odebereme většinu tuku. Ke zbylému tuku přilijeme ocet, přivedeme do varu a přimícháme zázvor, sirup, víno a vývar. Vaříme zhruba 10 minut.

  • 4

    Na másle zpěníme pórek, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty. Do zázvorové omáčky vložíme kachní prsa a prohřejeme.

  • 5

    Kachnu podáváme s omáčkou a osmaženým pórkem.

Komentáře k receptu