Kachní prsa na sladkokyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Kachní prsa
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 cl Likér pomerančový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 174.9 mg
  • Draslík 661.3 mg
  • Vláknina 1446.7 mg
  • Vitamín A 1446.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    V misce si rozmícháme pomerančovou marmeládu se sójovou omáčkou, přidáme nastrouhanou kůru z 1/2 chemicky neošetřeného pomeranče. Opepříme normálním a cayenským pepřem.

  • 3

    Kachní prsa vložíme na pekáč a 15 minut pečeme. Během pečení je potíráme vyrobenou marinádou. Pak prsa vyndáme z pekáče a tuk z nich slijeme. Připečeniny vzniklé v pekáči rozředíme 2 cl pomerančového likéru, drůbežím vývarem a zakysanou smetanou. Necháme omáčku odpařit, dokud nezhoustne.

  • 4

    Prsa pokrájíme na plátky, omáčku k nim servírujeme odděleně.

Komentáře k receptu