Pečená kachní prsa s čekankou v parmské šunce
Suroviny
- 150 g Šunka parmská
- 800 g Kachní prsa
- 200 g Rýže indiánská
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Čekanka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.33 dl Olej olivový
- 4 dl Demi glace
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 112 g
- Sodík 1168 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 431.7 mg
- Draslík 1104 mg
- Vláknina 7199.5 mg
- Vitamín A 7199.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsa očistíme, odstraníme blanky a na horní straně ostrým nožem nařízneme mřížku. Ochutíme solí, pepřem, proložíme tymiánem a zakápneme olivovým olejem. Poté maso zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, nejprve horní částí s kůží a potom z druhé strany. Prsa přemístíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme cca 12-15 minut.
-
2
Mezitím uvařenou a vychlazenou rýži promícháme s pokrájenou a povařenou zeleninou, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme žloutky a vmícháme škrob. Z těsta vytvoříme placičky a z obou stran opečeme.
-
3
Čekanku rozpůlíme, osolíme, opepříme a od kořene obalíme parmskou šunkou. Přidáme ji do trouby k masu na posledních cca 6 minut pečení.
-
4
Vše rozdělíme na talíře a ihned podáváme.