Kachna opékaná ve woku
Suroviny
- 500 g Kachní prsa
- 100 g Paprika červená
- 100 g Pórek
- 100 g Shiitake houby
- 100 g Bambusové výhonky
- 20 g Zázvor celý
- 300 g Ananas
- 200 ml Víno rýžové čínské
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 2 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Olej sójový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 11 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 96.3 mg
- Draslík 769.9 mg
- Vláknina 4501.5 mg
- Vitamín A 4501.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme kachní prsa a pokrájíme je na kostičky o velikosti cca 2 centimetry a osolíme je.
-
2
Papriky omyjeme a rozpůlíme. Vyřízneme bílé žebroví a semínka a pokrájíme na kostičky. Pórek omyjeme, odřízneme kořínkovou část a ovadlé zelené listy. Rozřízneme pórek podélně a nakrájíme na nudličky. Bambusové výhonky nakrájíme na kousky.
-
3
Připravíme si wok, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme ho. Vložíme kostičky z kachního masa a 5 minut je zprudka osmahneme.
-
4
Vyndáme maso z pánve a vložíme do ní kostičky paprik, nudličky pórku a kousky bambusových výhonků a houby shiitake. Nastrouháme zázvor a přidáme ho k zeleninové směsi.
-
5
V misce si rozmícháme Solamyl, sójovou omáčku, rýžové víno a balzamico ocet. Přilijeme ji k zelenině a přidáme na kousky pokrájený ananas. Podusíme.
-
6
Na závěr přidáme opečené kachní maso, směs promícháme a ještě chvíli zahříváme.