Kachní prsa se špenátem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Cukr třtinový
  • 1.33 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Špenátový protlak mražený
  • 600 g Kachní prsa
  • 250 ml Mléko sójové
  • 800 ml Voda pitná
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1.29 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1188 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 115.9 mg
  • Draslík 995.9 mg
  • Vláknina 10692.5 mg
  • Vitamín A 10692.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 253.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku vložíme částečně rozmražený špenát, osolíme, opepříme a velmi zvolna vaříme asi 20 minut, až se veškerá voda úplně odpaří. Přilijeme sojové mléko, promícháme a povaříme dohusta. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a přivedeme k varu. Přidáme celé mmenší žampiony a 1 minutu povaříme. Hrnec odstavíme a žampiony necháme v horké vodě ještě 10 minut dojít. Potom je scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Kachní prsa nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme kousek másla, osmahneme, přisypeme hnědý cukr, zakápneme citronovou šťávou a mícháme, aby se maso obalilo v karamelu.

  • 3

    Kachní maso upravíme na talíře, doplníme špenátem, do kterého nastojato vmáčkneme žampiony.

Komentáře k receptu