Kachní prsa v sherry marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř citronový
  • 600 g Kachní prsa
  • 80 ml Omáčka sójová
  • 60 ml Sherry brandy
  • 2 dl Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1275 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 406.7 mg
  • Vláknina 188.3 mg
  • Vitamín A 188.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa opláchneme a osušíme, kůži nařízneme do šachovnice a porce vložíme do mísy. Na marinádu smícháme sójovou omáčku, sherry, olej, citronový pepř, sůl a vše důkladně vyšleháme. Marinádou zalijeme maso na míse a necháme 2 hodiny uležet, v průběhu dvakrát otočíme. Grilujeme na středním ohni, nejprve kůží dolů, asi 15 minut z obou stran.

Komentáře k receptu