Kachní prsa se zeleným salátem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kachní prsa
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sýr Feta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 158.1 mg
  • Draslík 537 mg
  • Vláknina 1479.8 mg
  • Vitamín A 1479.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát omyjeme a necháme ho okapat. Jednotlivé listy natrháme a rozložíme na servírovací mísu.

  • 2

    Sýr nastrouháme na nudličky.

  • 3

    Kachní prsa omyjeme, osušíme, potřeme je olejem, opepříme a osolíme. Na ohni rozehřejeme pekáček a prsa v něm kůži dolů při vysoké teplotě 1 minutu prudce pečeme. Pak maso otočíme a dáme péct na 15 minut do rozehřáté trouby. Během pečení přilijeme vodu smíchanou se sójovou omáčkou.

  • 4

    Upečená prsa vyjmeme, a nakrájíme šikmo na velmi tenké plátky, které pokládáme na připravený zelený salát a průběžně pokapáváme vypečenou šťávou. Maso na závěr posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu