Zauzená kachní prsa s pečenými jablky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jablka
  • 150 g Med včelí
  • 1.71 g Olej olivový
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 240 g Kachní prsa
  • 100 g Cukr krystal
  • 30 ml Víno bílé
  • 100 ml Ocet vinný
  • 100 ml Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 46.2 mg
  • Draslík 274.6 mg
  • Vláknina 2315 mg
  • Vitamín A 2315 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nalijeme vinný ocet, balsamico ocet, tekutý med, promícháme, do misky vložíme osolená a opepřená kachní prsa, v medové směsi prsa obalíme a necháme uležet. Do pánve nalijeme olej, přiložíme kachní prsa a osmažíme z obou stran dokřupava. Troubu předehřejeme na 70 °C, prsa přemístíme do pekáčku, vložíme do trouby a necháme je 30 minut dojít. Nakonec prsa zavěsíme do udírny s třešňovým dřívím a krátce zaudíme. Zauzujeme opravdu krátce, jinak by bylo maso hořké.

  • 2

    Jablka omyjeme, rozkrojíme, vykrojíme jádřince a zbytek nakrájíme na širší plátky. V pánvi rozehřejeme cukr, jakmile začne lehce karamelizovat, položíme na něj plátky jablek a rychle opečeme z obou stran. Zakapeme bílým vínem a odstavíme.

  • 3

    Kachní prsa nakrájíme na plátky, upravíme na talířky, obložíme plátky jablek a podáváme.

Komentáře k receptu