Zauzená kachní prsa s pečenými jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 3 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 46.2 mg
- Draslík 274.6 mg
- Vláknina 2315 mg
- Vitamín A 2315 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nalijeme vinný ocet, balsamico ocet, tekutý med, promícháme, do misky vložíme osolená a opepřená kachní prsa, v medové směsi prsa obalíme a necháme uležet. Do pánve nalijeme olej, přiložíme kachní prsa a osmažíme z obou stran dokřupava. Troubu předehřejeme na 70 °C, prsa přemístíme do pekáčku, vložíme do trouby a necháme je 30 minut dojít. Nakonec prsa zavěsíme do udírny s třešňovým dřívím a krátce zaudíme. Zauzujeme opravdu krátce, jinak by bylo maso hořké.
-
2
Jablka omyjeme, rozkrojíme, vykrojíme jádřince a zbytek nakrájíme na širší plátky. V pánvi rozehřejeme cukr, jakmile začne lehce karamelizovat, položíme na něj plátky jablek a rychle opečeme z obou stran. Zakapeme bílým vínem a odstavíme.
-
3
Kachní prsa nakrájíme na plátky, upravíme na talířky, obložíme plátky jablek a podáváme.