Kachní prsa s houbami portobello
Suroviny
- 200 g Kachní prsa pečená
- 150 g Rukola
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Med včelí
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Tresť pomerančová
- 1 ks Zázvor celý
- 8 ks Portobello
- 4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Ocet Sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 34 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 314.1 mg
- Vláknina 3163 mg
- Vitamín A 3163 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rukolu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme důkladně oschnout. Lístky zbavíme stonků a salát umístíme do mísy. Houby portobello pečlivě očistíme a nakrájíme je na plátky, které poté ještě přepůlíme.
-
2
Smícháme dohromady vinný a Sherry ocet, med, hořčici, pomerančovou tresť a olej. Zázvor zbavíme hnědé slupky a nastrouháme jej do zálivky. Osolíme, opepříme dle chuti a částí směsi potřeme houby.
-
3
Zbývající směsí pečlivě smícháme s rukolou. Hotový salát umístíme do talíře, ozdobíme houbami a přiložíme studená kachní prsíčka.