Kachní prsa s houbami portobello

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kachní prsa pečená
  • 150 g Rukola
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Tresť pomerančová
  • 1 ks Zázvor celý
  • 8 ks Portobello
  • 4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 314.1 mg
  • Vláknina 3163 mg
  • Vitamín A 3163 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rukolu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme důkladně oschnout. Lístky zbavíme stonků a salát umístíme do mísy. Houby portobello pečlivě očistíme a nakrájíme je na plátky, které poté ještě přepůlíme.

  • 2

    Smícháme dohromady vinný a Sherry ocet, med, hořčici, pomerančovou tresť a olej. Zázvor zbavíme hnědé slupky a nastrouháme jej do zálivky. Osolíme, opepříme dle chuti a částí směsi potřeme houby.

  • 3

    Zbývající směsí pečlivě smícháme s rukolou. Hotový salát umístíme do talíře, ozdobíme houbami a přiložíme studená kachní prsíčka.

Komentáře k receptu