Kachní prsa na grilu s malinovým dresinkem
Suroviny
- 20 g Cibule
- 150 g Maliny
- 100 g Máslo čerstvé
- 10 g Máslo čerstvé
- 60 g Cukr krupice
- 30 g Šalotka
- 300 g Lišky čerstvé
- 600 g Kachní prsa
- 30 g Oříšky piniové
- 100 g Salát listový Dubáček
- 50 ml Olej olivový jedlý
- 50 ml Víno portské
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Ocet malinový
- 1 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 905 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 72 g
- Sodík 700 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 148.5 mg
- Draslík 550.7 mg
- Vláknina 6356 mg
- Vitamín A 6356 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 11.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 81.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsa omyjeme a osušíme. Do tvaru mřížky nařízneme kůži na prsou, celé je posypeme solí a pepřem.
-
2
Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu. Na gril s rozpáleným dřevěným uhlím přidáme předem namočené dřevěné odštěpky, aby se maso udilo. Připravená kachní prsa naskládáme na připravený rošt na grilu, přiklopíme je poklici a udíme 10 minut. Potom prsa otočíme a zase udíme z druhé strany dalších 5 minut. Nakonec maso ještě dopečeme po obou stranách dokřupava bez poklice asi 2 minuty. Hotové maso necháme odpočinout 2 minuty a potom nakrájíme na tenké plátky.
-
3
Příprava hub: V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očištěné a nakrájené houby a spolu s jemně nakrájenou cibulkou zprudka osmahneme. Potom přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, zamícháme, necháme jen provonět a ihned přisypeme piniové oříšky. Ještě zamícháme a stáhneme z ohně.
-
4
Příprava malinového dresinku: V pánvičce rozpálíme máslo a na něm osmahneme nakrájenou šalotku. Přisypeme maliny spolu s cukrem a za stálého míchání zkaramelizujeme. Zalijeme portským vínem, malinovým octem a všechno povaříme přibližně 5 minut. Směs dobře promícháme metličkou, přelijeme do menší nádoby a necháme trochu prochladnout. Nakonec do dresinku za stálého míchání vmícháme olivový olej, podle chuti přidáme sůl, pepř.
-
5
Na mělké talíře rozdělíme nakrájené maso, přidáme malinový dresink, ozdobíme salátem a podáváme.