Marinovaná kachní prsa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Badyán
  • 50 g Sůl
  • 2 ks Kachní prsa
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Francouzská zálivka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 4918 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 57.8 mg
  • Draslík 360.7 mg
  • Vláknina 3401.5 mg
  • Vitamín A 3401.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa očistíme. podélně přepůlíme a na straně s kůží v nich naděláme mělké zářezy. Nastrouháme kůru z jednoho krvavého pomeranče, dužinu rozdělíme na dílky a odložíme do chladničky. Nadrobno nasekáme oloupaný stroužek česneku a rozlámeme 4 badyány.

  • 2

    Připravená prsa osolíme, okořeníme badyánem, semeny koriandru a posypeme je česnekem, pomerančovou a citrónovou kůrou, položíme na pečící plech a přikryjeme druhým plechem, který zatížíme. Kachnu tak necháme mezi plechy uležet alespoň 2 hodiny, aby byla částečně nasolená a částečně marinovaná. Všechny marinovací součásti pak z kachny setřeme, maso opláchneme a osušíme.

  • 3

    Na pánvi silně rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje a na něm prudce dozlatova opékáme prsa kůží dospod 2 minuty, potom obrátíme a prudce dopékáme 1 minutu. Opečená prsa necháme na mřížce vykapat a vychladnout. Zabalená do alobalu uložíme nejméně na 24 hodin do chladničky.

  • 4

    Maso vybalíme, osušíme, nakrájíme na plátky a rozdělíme na talíře. Servírujeme je s dílky pomeranče pokapanými francouzskou zálivkou vinaigrette.

Komentáře k receptu