Čínské nudle s kachnou ve švestkové omáčce
Suroviny
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 400 g Nudle čínské vaječné
- 400 g Kachní prsa
- 150 g Hrachové lusky
- 50 ml Olej olivový
- 500 ml Voda pitná
- 150 ml Vývar zeleninový
- 80 ml Omáčka švestková
- 60 ml Víno rýžové čínské
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 5 ks Cibulka jarní
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 20 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 77.7 mg
- Draslík 613.3 mg
- Vláknina 6607.5 mg
- Vitamín A 6607.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle zalijeme horkou vodou a připravíme je dle návodu na obalu. Mezitím si v misce vytvoříme marinádu na maso. Smícháme sójovou omáčku s vínem a pepřem. Na tenké plátky nakrájíme kachní maso a pořádně ho pomažeme marinádou.
-
2
Rozehřejeme si olej na pánvi a maso na něm zprudka opečeme. Po cca 1 minutě přidáme jarní cibulku, zázvor a hrachové a fazolové lusky. Přilijeme zbytek marinády a přidáme vývar a švestkovou omáčku. Vaříme dalších pět minut.
-
3
Hotové nudle přidáme do pánve a smažíme další minutu za stálého míchání, aby se všechny suroviny promíchaly. Ihned podáváme.