Čínské nudle s kachnou ve švestkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Nudle čínské vaječné
  • 400 g Kachní prsa
  • 150 g Hrachové lusky
  • 50 ml Olej olivový
  • 500 ml Voda pitná
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 80 ml Omáčka švestková
  • 60 ml Víno rýžové čínské
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 77.7 mg
  • Draslík 613.3 mg
  • Vláknina 6607.5 mg
  • Vitamín A 6607.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle zalijeme horkou vodou a připravíme je dle návodu na obalu. Mezitím si v misce vytvoříme marinádu na maso. Smícháme sójovou omáčku s vínem a pepřem. Na tenké plátky nakrájíme kachní maso a pořádně ho pomažeme marinádou.

  • 2

    Rozehřejeme si olej na pánvi a maso na něm zprudka opečeme. Po cca 1 minutě přidáme jarní cibulku, zázvor a hrachové a fazolové lusky. Přilijeme zbytek marinády a přidáme vývar a švestkovou omáčku. Vaříme dalších pět minut.

  • 3

    Hotové nudle přidáme do pánve a smažíme další minutu za stálého míchání, aby se všechny suroviny promíchaly. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu