Taštičky s kachním masem a zeleninou
Suroviny
- 200 g Řeřicha
- 450 g Kachní prsa
- 200 g Zelí čínské
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Salát ledový
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Rýžový papír
- 4 dl Voda pitná
- 6 dl Bujón slepičí
- 1 dl Pasta Sambal Oelek
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 3 polévková lžíce Ocet malinový
- 1 polévková lžíce Olej chilli
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 4 polévková lžíce Oříšky piniové
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1181 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 87.6 mg
- Draslík 847.1 mg
- Vláknina 4942.3 mg
- Vitamín A 4942.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsa bez kůže omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V menším hrnci si přivedeme k varu drůbeží bujon, vložíme do něj maso a pomalu ho vaříme 15 minut.
-
2
Plátky rýžového papíru dáme do misky s vodou, aby byly vláčné. Omyjeme listy salátu, vodu setřepeme a necháme salát v sítu okapat.
-
3
Očištěné čínské zelí nakrájíme na tenké proužky a dáme je do mísy. Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké nudličky, které přidáme k zelí. Jarní cibulku s česnekem očistíme, omyjeme, cibulku zešikma nakrájíme na proužky, česnek posekáme. Bazalku a koriandr omyjeme a pokrájíme na nudličky. Uvařené maso vyjmeme sítem a s pokrájenou zeleninou a bylinkami přidáme k zelí. Zeleninu s masem ochutíme malinovým octem, sójovou a rybí omáčkou. Vše důkladně promícháme. Piniové oříšky osmažíme dozlatova v suché teflonové pánvi a přidáme je do mísy k salátu. Ještě ho pokapeme chilli olejem a sezamovým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme. Omyjeme řeřichu, necháme ji okapat a rozložíme ji na talířky.
-
4
Rozložíme listy salátu, do jednoho až dvou listů dáme masovo-zeleninovou náplň, zabalíme do závitku a takto připravený závitek zabalíme do rýžového papíru. Rýžové taštičky položíme na řeřichu. Ke každé porci podáváme malou mističku se sambalovou omáčkou.