Kachní prsa na víně s jarní cibulkou
Suroviny
- 500 g Kachní prsa
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 0.5 l Pomerančová šťáva
- 2 dl Víno červené
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 15 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 192.5 mg
- Draslík 1451.4 mg
- Vláknina 3822.7 mg
- Vitamín A 3822.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 139.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky omyjeme a rozkrojíme. Petrželovou nať omyjeme a nasekáme najemno.
-
2
Kachní prsa opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm kůží dolů krátce opečeme, pak prsa obrátíme a jen lehce osmahneme. Zabalíme je do alobalu a vložíme na 10 minut do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia.
-
3
V pánvi na oleji po smažení masa osmahneme překrojené jarní cibulky. Pak k nim přilijeme víno a pomerančovou šťávu, přisypeme cukr a nové koření. Přikryté pokličkou dusíme na mírném ohni 5 minut.
-
4
Kachní prsa vyjmeme z trouby, šťávu z alobalu přilijeme k cibulkám, které dochutíme octem a promícháme. Z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na plátky.
-
5
Plátky masa dáme na servírovací talíře, přidáme k nim cibulky, polijeme šťávou z pánve a posypeme nakrájenou natí petrželky. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.