Grilovaná kachní prsa s bramborákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 800 g Kachní prsa
  • 1.11 g Tuk rostlinný
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Majoránka
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 7 stroužek Česnek
  • 0.22 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 216.7 mg
  • Draslík 1258.8 mg
  • Vláknina 15529.5 mg
  • Vitamín A 15529.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory důkladně omyjeme, oškrábeme a nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Kachní prsa naporcujeme na 4 plátky.

  • 2

    Nejprve v misce smícháme ocet, med a trochu prolisovaného česneku, dochutíme solí a pepřem. Plátky masa na několika místech nařízneme ostrým nožem, potřeme připravenou směsí a dáme odležet.

  • 3

    Připravíme bramboráky. Z nastrouhaných brambor slijeme přebytečnou vodu, přidáme rozšlehané vajíčko a zbytek česneku a smícháme. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem, zaprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme tuk a máslo a smažíme bramboráky, každý asi 4 minuty po každé straně.

  • 4

    Gril rozehřejeme na vyšší teplotu a na něm pečeme maso po každé straně 3 až 4 minuty, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrka. Upečené řízky zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout. Potom je nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na upečené bramboráky. Před podáváním posypeme jemně nasekaným bylinkami.

Komentáře k receptu