Grilovaná kachní prsa s bramborákem
Suroviny
- 500 g Brambory
- 800 g Kachní prsa
- 1.11 g Tuk rostlinný
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Majoránka
- 1 hrst Pažitka
- 1 hrst Bazalka
- 1 hrst Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 7 stroužek Česnek
- 0.22 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 12 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 216.7 mg
- Draslík 1258.8 mg
- Vláknina 15529.5 mg
- Vitamín A 15529.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory důkladně omyjeme, oškrábeme a nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Kachní prsa naporcujeme na 4 plátky.
-
2
Nejprve v misce smícháme ocet, med a trochu prolisovaného česneku, dochutíme solí a pepřem. Plátky masa na několika místech nařízneme ostrým nožem, potřeme připravenou směsí a dáme odležet.
-
3
Připravíme bramboráky. Z nastrouhaných brambor slijeme přebytečnou vodu, přidáme rozšlehané vajíčko a zbytek česneku a smícháme. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem, zaprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme tuk a máslo a smažíme bramboráky, každý asi 4 minuty po každé straně.
-
4
Gril rozehřejeme na vyšší teplotu a na něm pečeme maso po každé straně 3 až 4 minuty, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrka. Upečené řízky zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout. Potom je nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na upečené bramboráky. Před podáváním posypeme jemně nasekaným bylinkami.