Thajská dušená kachna s dýní
Suroviny
- 600 g Kachní prsa
- 600 ml Voda pitná
- 300 ml Mléko kokosové
- 2 kávová lžička Kari pasta
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Tykev
- 2 ks Chilli paprička
- 4 ks Limetka kafrová
- 1 hrst Koriandr celý
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Koření pěti vůní
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 26 g
- Sodík 363 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 1152 mg
- Vláknina 5984 mg
- Vitamín A 5984 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsa zbavíme kostí a kůže, nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme koření pěti vůní, sezamový olej, šťávu vymačkanou z pomeranče a nastrouhanou pomerančovou kůru. Důkladně promícháme a obalíme maso, zakryjeme fólií a necháme min. 15 minut na chladném místě marinovat.
-
2
Tykev oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme dýni a vaříme cca 10-15 minut do změknutí. Poté scedíme a odložíme.
-
3
Použitou marinádu slijeme do woku, přivedeme k varu, vmícháme kari pastu a cca 2-3 minuty povaříme. Přidáme maso a za stálého míchání vaříme 3-4 minuty do zhnědnutí. Vmícháme rybí omáčku, cukr a povaříme další 2 minuty. Nakonec přilijeme kokosové mléko, promícháme, vložíme připravenou dýni, chilli papričky bez semínek, natrhané limetové listy a necháme zvolna vařit ještě cca 5 minut.
-
4
Hotovou omáčku i s masem rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanou koriandrovou natí a ihned podáváme.