Kachní prsa
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Kachní prsa
- 2 špetka Šalvěj čerstvá
- 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 3 polévková lžíce Paštika játrová
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Víno portské
- 4 polévková lžíce Martell cognac
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 39 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 142.3 mg
- Draslík 507.8 mg
- Vláknina 253.4 mg
- Vitamín A 253.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme kachní prsa bez kosti pod studenou vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Do pánve dáme maso tučnější stranou dolů a osmahneme 10 minut. Poté otočíme a smažíme dalších 10 minut, poté maso vyndáme a udržujeme teplé.
-
2
Oloupeme a nasekáme šalotky. V pánvi rozpustíme 4 lžičky másla a osmahneme na něm šalotku, přidáme koňak a bílé víno. Přilijeme smetanu a kuřecí vývar a přivedeme k varu. Přes sítko protlačíme paštiku a vmícháme ji do omáčky. Přidáme zbytek másla, necháme ho v omáčce rozpustit, již nevaříme. Přidáme portské víno a nasekanou šalvěj, osolíme a opepříme.
-
3
Porce kachních prsou rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.