Kachní prsa a omáčka s vermutem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 6 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 442.8 mg
- Vláknina 859.8 mg
- Vitamín A 859.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kůži kachních prsních řízků (bez kosti, kus o váze asi 150 g) nožem vytvoříme mřížku. Připravená kachní prsa vložíme do nádoby s těžkým dnem kůží na dno a na středním plameni pečeme 5 minut. Potom slijeme vypečený tuk, kachní prsa obrátíme, opečená kůže je tentokrát nahoře, a dalších 5 minut pečeme.
-
2
Zahřejeme troubu na 220°C. Připravíme pekáč s roštem. Na ten položíme kachní prsa a pečeme 10 minut v troubě, pak na teplém místě necháme 5 minut stát.
-
3
Omáčku připravíme z pomerančové šťávy, nasekané zelené chilli papriky zbavené semen, suchého vermutu, rosolu z červeného rybízu, soli a pepře. Na pánvi smícháme a 5 minut vaříme za stálého míchání na prudkém ohni, část tekutiny se vypaří.
-
4
Hotové kachní maso nakrájíme na tenké plátky a přelijeme omáčkou a ozdobíme proužky pomerančové kůry.