Kachní prsa na modro se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Tymián čerstvý
  • 150 g Cuketa
  • 90 g Paprika červená
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 180 g Pomeranče
  • 30 ml Džus pomerančový
  • 30 ml Med včelí
  • 30 ml Olej olivový
  • 4 ks Kachní prsa
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 728.6 mg
  • Vláknina 5509.5 mg
  • Vitamín A 5509.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Povrch masa nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme. Pomerančový džus smícháme s medem. Celer, papriky a cuketu omyjeme, očistíme a celer s paprikami pokrájíme na větší kousky, cuketu na kolečka. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a zbavíme blanek.

  • 2

    Olej rozpálíme a maso položené kůží dolů na něm osmahneme. Přidáme tymián a smažíme do vysmažení tuku pod kůží, poté otočíme a smažíme další 2 minuty. Poté samotné maso bez tymiánu přendáme do pekáčku a necháme zapéct 11 minut při 190°C. Pečící se maso stále potíráme medovo-pomerančovou marinádou. Tuk v pánvi po smažení masa rozpálíme a přidáme pokrájenou zeleninu, osolíme a opepříme a necháme smažit do změknutí. Poté přidáme dílky pomeranče a necháme prohřát. Vyjmeme maso z trouby a nakrájíme jej na plátky. Servírujeme s horkou zeleninou i s výpekem a pomeranči.

Komentáře k receptu