Kachní prsa na modro se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 14 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 728.6 mg
- Vláknina 5509.5 mg
- Vitamín A 5509.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Povrch masa nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme. Pomerančový džus smícháme s medem. Celer, papriky a cuketu omyjeme, očistíme a celer s paprikami pokrájíme na větší kousky, cuketu na kolečka. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a zbavíme blanek.
-
2
Olej rozpálíme a maso položené kůží dolů na něm osmahneme. Přidáme tymián a smažíme do vysmažení tuku pod kůží, poté otočíme a smažíme další 2 minuty. Poté samotné maso bez tymiánu přendáme do pekáčku a necháme zapéct 11 minut při 190°C. Pečící se maso stále potíráme medovo-pomerančovou marinádou. Tuk v pánvi po smažení masa rozpálíme a přidáme pokrájenou zeleninu, osolíme a opepříme a necháme smažit do změknutí. Poté přidáme dílky pomeranče a necháme prohřát. Vyjmeme maso z trouby a nakrájíme jej na plátky. Servírujeme s horkou zeleninou i s výpekem a pomeranči.