Kachní prsa s červeným vínem
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Rozmarýn sušený
- 10 g Rozmarýn čerstvý
- 125 ml Víno červené
- 125 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 5 stroužek Česnek
- 1 kg Kachní prsa
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 16 g
- Sodík 713 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 793.9 mg
- Vláknina 1477.5 mg
- Vitamín A 1477.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda: smícháme plátky česneku, ocet a rozmarýn. Nařízneme
-
2
kůži kachních prsou a potřeme je marinádou. Necháme 30 minut chladit.
-
3
Kachní prsa položíme kůží dolů na pánev, přilijeme marinádu a 5-7 minut je podusíme. Otočíme a podusíme dalších 5 minut.
-
4
Do pánve přidáme víno a vývar zprudka svaříme dohusta. Přidáme rajský protlak, citronovou šťávu a prohřejeme.
-
5
Omáčku odstavíme a zašleháme do ní studené máslo. Jak se bude máslo rozehřívat, omáčka zhoustne. Ochutnáme ji, přisolíme a připepříme.
-
6
Kachní prsa nakrájíme na plátky a upravíme na vyhřáté talíře. Zalijeme je omáčkou, posypeme nasekanou rozmarýnou a servírujeme.