Kachní prsa s malinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Maliny
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 45 g Cukr krupice
  • 75 ml Voda pitná
  • 150 ml Víno portské
  • 80 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 kg Kachní prsa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1115 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 192.5 mg
  • Draslík 860.1 mg
  • Vláknina 9000 mg
  • Vitamín A 9000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malinová omáčka: do hrnce nalijeme portské, odměřené množství vody, přidáme cukr, přivedeme k varu a mícháme, až se cukr rozpustí. Přidáme maliny a znovu přivedeme k varu. Přikryjeme a velmi zvolna 5 minut povaříme.

  • 2

    Prolisujeme přes silonové síto. Tekutinu nalijeme zpět do hrnce a opět přivedeme k varu. Pomerančovou šťávu smícháme s kukuřičnou moučkou, nalijeme do hrnce k malinám, přivedeme k varu a mícháme, až zhoustne. Podle chuti nepatrně osolíme, opepříme a odstavíme stranou.

  • 3

    Kůží na kachních prsou křížem nařízneme a vetřeme do nich sůl a pepř. Prsa dáme 10 cm pod horký gril a z každé strany je 8 minut grilujeme, aby kůže byla křupavá, maso měkké, ale uvnitř ještě narůžovělé.

  • 4

    Hotová kachní prsa položíme kůží vzhůru na prkénko a nakrájíme je na plátky, které upravíme do vějíře na nahřáté talíře. Každou porci zalijeme malým množstvím malinové omáčky, zbylou omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu