Kachna po tasmánsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 9 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 92.4 mg
- Draslík 585.5 mg
- Vláknina 7985.6 mg
- Vitamín A 7985.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kachních prsíček uděláme tři zářezy jedním směrem a tři zářezy v opačném směru, vytvoříme kříže.
-
2
Do pánve dáme sušené třešně, citronovou šťávu a vodu. Uvedeme do varu, sundáme z ohně a necháme vychladnout.
-
3
Pekáč z hliníkové fólie obrátíme a uděláme do něj několik děr, položíme ho do rozpáleného grilu a dáme do něj porce kachny. Zakryjeme fólií a pečeme 20 minut.
-
4
Rozčtvrcené pórky potřeme olivovým olejem a pečeme na grilu 7 minut za neustálého obracení. Vyndáme porce kachny a pečeme na otevřeném grilu kůží dolů cca 5 minut.
-
5
Pánev s třešněmi dáme na oheň, přimícháme balzamikový olej, portské víno a růžové kuličky pepře. Přivedeme omáčku k varu a vaříme, dokud nezhoustne. Porce kachny dopečeme na venkovním grilu.
-
6
Kachní prsíčka podáváme horká, přelitá třešňovou omáčkou a jako přílohu podáváme pórky.