Kachna na limetkové šťávě a zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Kachní prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.25 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 86.6 mg
  • Draslík 505.3 mg
  • Vláknina 4430.5 mg
  • Vitamín A 4430.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsíčka omyjeme a překrojíme na polovinu. Maso propícháme vidličkou a posolíme. Dáme je do pekáče kůží dolů. Zapékáme v předehřáté troubě 10 minut, poté obrátíme a dalších 15 minut pečeme.

  • 2

    V misce smícháme olivový a sezamový olej s kůrou a šťávou z pomeranče, zázvorem, rybí omáčkou, sójovou omáčkou, česnekem, cukrem, limetkovou šťávou a jarními cibulkami.

  • 3

    Vyndáme z trouby kachnu a necháme vychladnout. Pokrájíme ji na silnější plátky, polijeme ji zálivkou, aby zůstala svěží.

  • 4

    Podáváme naservírované na talířích a přelité zbývající zálivkou.

Komentáře k receptu