Kachna na limetkové šťávě a zázvoru
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 1 ks Pomeranče
- 3 ks Cibulka jarní
- 3 ks Kachní prsa
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1.25 dl Olej olivový
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 38 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 86.6 mg
- Draslík 505.3 mg
- Vláknina 4430.5 mg
- Vitamín A 4430.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsíčka omyjeme a překrojíme na polovinu. Maso propícháme vidličkou a posolíme. Dáme je do pekáče kůží dolů. Zapékáme v předehřáté troubě 10 minut, poté obrátíme a dalších 15 minut pečeme.
-
2
V misce smícháme olivový a sezamový olej s kůrou a šťávou z pomeranče, zázvorem, rybí omáčkou, sójovou omáčkou, česnekem, cukrem, limetkovou šťávou a jarními cibulkami.
-
3
Vyndáme z trouby kachnu a necháme vychladnout. Pokrájíme ji na silnější plátky, polijeme ji zálivkou, aby zůstala svěží.
-
4
Podáváme naservírované na talířích a přelité zbývající zálivkou.