Kachna s paprikami a brokolicí
Suroviny
- 125 g Brokolice
- 450 g Kachní prsa
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 kávová lžička Sezam - semena
- 2 kávová lžička Sherry brandy
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 1.25 dl Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 86.6 mg
- Draslík 511.5 mg
- Vláknina 3317.5 mg
- Vitamín A 3317.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmícháme v misce bílek se Solamylem. Pokrajíme kachní maso na kostky a promícháme se směsí bílku a Solamylu.
-
2
Rozehřejeme olej v předehřátém woku a smažíme na něm obalené kachní maso cca 5 minut. Poté maso vyndáme. Přidáme do woku rozebranou brokolici na růžičky a pokrájené papriky a vše smažíme 3 minuty. Vyndáme zeleninu a necháme ji okapat.
-
3
Vylejeme z woku olej, necháme jen 2 lžíce oleje a osmahneme pokrájený česnek, přidáme sójovou omáčku, sherry, kuřecí vývar, cukr a uvedeme do varu. Přidáme kachní maso a povaříme dvě minuty.
-
4
Maso a zeleninu přendáme na ohřáté talíře, posypeme sezamovými semínky a podáváme.