Zázvorové chop suey s kachním masem
Suroviny
- 170 g Kachní prsa
- 170 g Fazolové výhonky
- 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 2 kávová lžička Omáčka ústřicová
- 2 kávová lžička Omáčka sojová - Tamari
- 2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Zázvor celý
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 0.26 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 94.1 mg
- Draslík 199 mg
- Vláknina 1739.3 mg
- Vitamín A 1739.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa odkrojíme tuk, odstraníme kůži, nakrájíme maso na nudličky a vložíme do mísy. Smícháme všechny suroviny na marinádu, vzniklou směsí maso přelijeme. Zakryjeme a odložíme do lednice do druhého dne.
-
2
Následující den připravíme nejprve omeletu. V menší pánvičce rozpálíme lžíci oleje, vlijeme rozšlehané vejce a krouživým pohybem rozlijeme po pánvi. Omeletu vyjmeme, necháme vychladnout a pokrájíme na nudličky.
-
3
Česnek rozmačkáme, z masa slijeme zbytek marinády. V pánvi rozpálíme 2 lžičky oleje, přidáme česnek a cca půl minuty osmahneme. Vyjmeme z pánve, vložíme do ní fazolové výhonky, oslolíme, opepříme, za stálého míchání smažíme také 1/2 minuty. Zeleninu osušíme a odložíme na vyhřátý talíř.
-
4
V pánvi rozpálíme zbytek oleje, za stálého míchání na něm restujeme cca 3 minuty maso. Přidáme nadrobno pokrájený zázvor, ústřicovou omáčku, promícháme a restujeme 2 minuty. Nakonec vmícháme fazolové výhonky, omeletu, na tenké plátky krájenou jarní cibulku, necháme krátce prohřát a podáváme.