Těstoviny s kachním masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 25 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Bazalka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Kachní prsa
  • 400 g Těstoviny Pappardelle
  • 3500 ml Voda pitná
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 3029 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 584.1 mg
  • Vláknina 9272.5 mg
  • Vitamín A 9272.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Kachní prsíčka nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky a česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, slaninu, orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, zakápneme octem, přidáme rajčata z konzervy, česnek a posekanou bazalku. Podusíme 15 minut a odstavíme.

  • 3

    Těstoviny rozdělíme na talíře a přelijeme směsí z pánve.

Komentáře k receptu