Těstoviny s kachním masem
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 100 g Cibule
- 60 g Máslo čerstvé
- 25 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 15 g Bazalka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Kachní prsa
- 400 g Těstoviny Pappardelle
- 3500 ml Voda pitná
- 200 ml Vývar drůbeží
- 20 ml Balsamico ocet
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 31 g
- Sodík 3029 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 584.1 mg
- Vláknina 9272.5 mg
- Vitamín A 9272.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Kachní prsíčka nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky a česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, slaninu, orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, zakápneme octem, přidáme rajčata z konzervy, česnek a posekanou bazalku. Podusíme 15 minut a odstavíme.
-
3
Těstoviny rozdělíme na talíře a přelijeme směsí z pánve.