Kachní prsa s ananasem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Ananas
  • 5 g Sůl
  • 50 g Zázvor celý
  • 80 g Cibulka jarní
  • 400 g Kachní prsa
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Koření Čína
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 77 mg
  • Draslík 475.4 mg
  • Vláknina 2276 mg
  • Vitamín A 2276 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme koření na čínu, sójovou omáčku, rýžové víno a cukr. Kachní prsíčka zbavíme kůže a nakrájíme na nudličky. Vložíme do marinády a necháme 20 minut uležet.

  • 2

    Rozpálíme wok s olejem. Kachní prsa vyjmeme z marinády a marinádu uchováme. Kachnu 2 minuty opékáme za stálého míchání na prudkém plameni. Přidáme papriku, strouhaný zázvor a bílou část jarních cibulek nakrájenou na kolečka a mícháme ještě 4 minuty, dokud paprika nezačne měknout.

  • 3

    Vložíme na kostičky nakrájený ananas i se štávou a marinádu. Mícháme 2 minuty. Podle chuti dosolíme. Posypeme zelenými částmi jarních cibulek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu