Kachní prsa s ananasem
Suroviny
- 200 g Ananas
- 5 g Sůl
- 50 g Zázvor celý
- 80 g Cibulka jarní
- 400 g Kachní prsa
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Koření Čína
- 1 ks Paprika červená
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 6 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 77 mg
- Draslík 475.4 mg
- Vláknina 2276 mg
- Vitamín A 2276 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme koření na čínu, sójovou omáčku, rýžové víno a cukr. Kachní prsíčka zbavíme kůže a nakrájíme na nudličky. Vložíme do marinády a necháme 20 minut uležet.
-
2
Rozpálíme wok s olejem. Kachní prsa vyjmeme z marinády a marinádu uchováme. Kachnu 2 minuty opékáme za stálého míchání na prudkém plameni. Přidáme papriku, strouhaný zázvor a bílou část jarních cibulek nakrájenou na kolečka a mícháme ještě 4 minuty, dokud paprika nezačne měknout.
-
3
Vložíme na kostičky nakrájený ananas i se štávou a marinádu. Mícháme 2 minuty. Podle chuti dosolíme. Posypeme zelenými částmi jarních cibulek a ihned podáváme.