Kachna pěti vůní
Suroviny
- 180 g Ananas
- 5 g Sůl
- 50 g Zázvor celý
- 60 g Cibulka jarní
- 60 g Paprika červená
- 350 g Kachní prsa
- 300 g Nudle vaječné
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Koření pěti vůní
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 9 g
- Sodík 563 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 130.4 mg
- Draslík 602 mg
- Vláknina 6873.9 mg
- Vitamín A 6873.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle uvaříme podle návodu na obalu a poté dobře scedíme. Uchováme v teple.
-
2
Kachní maso nakrájíme na nudličky, přidáme koření pěti vůní, sójovou omáčku, rýžové víno a cukr. Přikryjeme, necháme 20 minut marinovat.
-
3
Ve woku rozehřejeme olej. Vložíme maso a 2 minuty prudce opékáme. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku, proužky zázvoru a bílou část jarní cibulky, opékáme další 4 minuty, dokud paprika nezačne měknout.
-
4
Přidáme ananas s citronovou šťávou a marinádu, 2 minuty mícháme. Podle potřeby přisolíme. Ihned podáváme posypané zelenou částí jarní cibulky s nudlemi jako přílohou.