Kachní prsa na paprice

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Cibule
  • 50 g Paprika červená
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1782 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 181.5 mg
  • Draslík 543.5 mg
  • Vláknina 3375 mg
  • Vitamín A 3375 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prsa naklepeme, ochutíme solí, pepřem, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřince na slabé proužky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme maso a orestujeme. Necháme vysmahnout na tuk, přisypeme cibuli, proužky papriky, přidáme lžičku mleté papriky, trošku mouky, osmahneme a podlijeme vývarem. Podusíme a jakmile se tekutina z poloviny vyvaří, přilijeme smetanu. Dusíme, dokud šťáva lehce nezhoustne. Hustotu upravujeme vývarem.

  • 3

    Porce upravíme na talíře a podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu