Kachní prsa plněná šunkou
Suroviny
- 600 g Kachní prsa
- 100 g Anglická slanina
- 15 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 30 g Máslo čerstvé
- 40 g Cibule
- 200 g Šunka dušená
- 5 g Tymián čerstvý
- 10 g Petržel - nať
- 400 g Brambory vařené
- 40 g Okurky nakládané
- 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 ml Olej olivový
- 250 ml Víno bílé
- 150 ml Vývar drůbeží
- 5 ml Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 37 g
- Sodík 2231 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 166.5 mg
- Draslík 883.3 mg
- Vláknina 5773.8 mg
- Vitamín A 5773.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prsa rozkrojíme tak, abychom měli 4 stejně velké díly, lehce naklepeme a každý díl nařízneme, aby vznikla kapsa.
-
2
Šunku, slaninu a kyselou okurku nakrájíme nadrobno, promícháme a rovnoměrně touto směsí naplníme kapsy. Uzavřeme párátky, maso osolíme a opepříme. cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme olej a nasypeme do pánve cibuli. Osmahneme a kousky cibule vyndáme. Vložíme do pánve maso a pozvolna opékáme z obou stran. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vínem, vývarem, ochutíme tymiánem, petrželkou, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme 10 až 15 minut.
-
4
Kapsy upravíme na talíře, vyndáme párátka, doplníme vařenými bramborami a přelijeme šťávou z pánve. Povrch posypeme kroužky smažené cibule.